söndag 30 mars 2008

Torskar som gärna får försvinna från havet

Torsk nr. 1

Ilkka Kanerva, Finlands utrikesminister - har torskat med sex-sms till en strippa. Hamnat i blåsväder tre år sedan för sina sex-sms till unga modeller. Har inte åkt fast offentligt för att ha köpt sex men omger sig med kvinnor som är vana att vara sexiga mot att bli behandlade lyxigt. Inte otänkbart att han använder eskorter. Statsvetare anser att han måste avgå även om Finlands moderater har inte krävt det än så länge. Hur korkade kan män med makt vara...? Tror Kanerva att hans hundratals sex-sms inte skulle bli avslöjade? Tror han att hans kollegor på EU:s utrikesministermöte tycker att han är cool och en hyvens kille? Tror han att säkerhetspoliser och utländska spioner inte håller koll på sånt här...?


Torsk nr 2.
Delstaten New Yorks guvernör Eliot Spitzer, demokrat och f d överåklagare har torskat på att ha använt lyxprostituerade kanske för miljoner kronor. Fick avgå den 12 mars och skadade demokraternas rykte kraftigt mitt i valåret. Snygg, välbärgad, utbildad, fin familj, fru, meningsfullt jobb, karriär i sikte - varför slänger man bort allt för en prostituerad? Det handlar inte om sex - utan att man kan köpa sex och tror sig vara oövervinnlig.

Silikondansösflickan har i sin tur blivit rikskändis i Finland och lär ha sitt på det torra ett bra tag. Foto från Lehtikuva.