söndag 30 mars 2008

Sommartiden, hej, hej!

Idag är det sommartid igen. Det har varit ljust till ca 19.00 här i Skåne men ikväll blir det till 20.00. Nu rullar det snabbt mot sommaren. Hoppas värmen hänger med - och gröna blad i träden.

Några år sedan var jag på en fantastisk resa med min kollega Ann-Nina i Toscana under sista marsveckan. Vi hyrde bil i Milano och körde sedan via Pisa och kusten till Florens där vi träffade några av Italiens äldsta vinagenter. Vi besökte vingårdar och bodde bed-and-breakfast. Resan gick sedan via Sienna till Rom. Den sista natten bodde vi på en ö utanför Roms kust - ett fantastiskt fiskeställe. På söndagen skulle vi flyga hem från Rom ca 14.00. Så vi skulle hinna fika lite i Rom först, tänkte vi. När vi närmde oss Rom bestämde vi att strunta i att köra där och ta oss direkt till flygplatsen och för en gångs skull shoppa. Att lämna tillbaka bilen brukar ju ta tid också på de stora flygplatserna. Så vi åkte till flygplatsen, lämnade bilden och traskade till check-in. Sedan gick vi till gaten och jag satt mig med alla prylar medan väninnan skulle gå och shoppa först. Då ropades vårt flight upp - med omedelbar boarding! NU! Som tur hörde väninnan uppropet och sprang förskräckt till gaten.

VI HADE MISSAT HELT ATT DET BLEV SOMMARTID OCH KLOCKAN VÄNDES FRAMÅT. Men det märkliga med det hela är att ingen av oss har någonsin varit över en timme tidigare på någon flygplats - vi är båda notoriska i sista minuten flygare.