söndag 7 juni 2009

Valdagen: The winner is the European Parliament!

Piratpartiet har ökat pulsen och temperaturen i EP-valet. Det är bra! Det återstår att se hur många av PP:s anhängare faktiskt tar sig till valstugorna och har med sig både valsedeln och legitimationen, de är ju vana att göra allt via nätet. Moderaten Fjellner verkar segla upp som ett namn som många kryssar om de vill ha fri internet och modern EP samtidigt som de vill veta vilket block som ens kandidat tillhör.

Överhuvudtaget har personvalsinslaget äntligen vunnit kraft och allt fler fattar att det spelar roll VEM man skickar till Bryssel och inte bara "vilket parti".

Gudrun Schyman fick draghjälp av Abba-Benny i sista stunden men det återstår att se om det är för sent. Miljöpartiets Schlyter är duktig han med, och Marit Paulsens åsikter tilltalar allt fler. Hennes ålder kan vara ett frågetecken dock. Lena Ek är en favorit, men det vet vi redan :-D.

Det här är faktiskt demokratins och EP:s vinnardag. Folk pratar om valet, folk röstar och det finns många bra kandidater över partigräner. Det bådar gott. Jag vill se ett starkt svenskt team.

Om jag hade fått ställa en sista fråga - det skulle i så fall vara vad Piratpartiets kandidat säger om den sabotagekampanj som TPB har startat på nätet mot ett företag som gjort sitt jobb. Är det demokratiskt? Tar du avstånd eller vill du påverka på detta sätt: sabotera under jorden?