tisdag 19 januari 2010

Låt inte sociopater förstöra Facebook

Vi har lyckats med att ordna en manifestation mot vargjakt genom en grupp på Facebook - organiserat oss, fixat medel och fått folk att röra på sig. Det är kraften med sociala medier.

Men nu har även sociopaterna börjat missbruka Facebook och människors goda vilja. Först var det gruppen som lovade att man kunde kolla vilka som läste din profil på FB. Många gick med - och gruppen ändrades sedan (namn + syfte) plötsligt till en barnporrgrupp!

På Haiti råder kaos och misär efter jordbävningen. Många vill hjälpa. På FB spreds gruppen "Två kronor för Haiti..." som lovade att om 200 000 kom med så skulle "hemliga sponsorer" kliva fram och donera lika mycket som gruppen fått ihop medlemmar. Jag stannade utanför - ett kik på grundaren visade någon Therese Dahlström, utan bild, utan adress, utan personligt info - och med märkliga vänner, bland annat Hitlers mamma. Några vänner till mig stannade utanför också - vi diskuerade källkritiken och hur viktigt det är. Men många gick med, och när 200 000 medlemmar kommit med så ändrade gruppen idag bild och namn. En vidrig obduktionsbild på en ung flicka och med någon som stoppat in fingrarna i underlivet på kroppen som fått magen uppskuren, och namnet: nekrofiler! FY FAN.

Nu tror jag inte att det är nekrofiler, utan jag tror att det är folk med otroligt sjuka tankar - sociopater som driver med vad som helst...

Men låt inte dem ta över Facebook och döda vår glöd för det goda! Nej, avslöja avskummet och anmäl. Och fortsätt att använda FB för goda saker.