måndag 18 januari 2010

En kritisk jägare:"Sveriges största organiserade tjuvjakt"

En mycket intressant och bra blogg av en tänkande jägare! Eftersom mina länkar ständigt bryts kopierar jag här en citat från Adam Skevstad.

Myblog.adamskevstad.com

Sveriges största organiserade tjuvjakt
"Årets vargjakt visar sig med stor sannolikhet ha varit den största organiserade illegala jakten i Sveriges historia. Jägareförbundet beräknar att 4500 jägare var ute i skogarna. Sannolikt var det mångdubbelt fler eftersom SJF endast organiserar mindre än en tredjedel av Sverige jägare (en siffra som snabbt minskar). Närmare 12000 hade anmält sig för jakten.

En av anledningarna att jakten gick så snabbt var det stora antalet jägare, en annan att man spårat och ringat in vargarna veckor i förväg. Kunskapen om hur man jagar varg är välspridd i Sverige. Vi skall ha klart för oss att många av de jaktlag som var ute och jagade varg, ite gjorde det för första gången. Tjuvjakt på varg är mycket vanligt i Sverige.

Flera av naturvårds- och miljöföreningarna i Sverige har anmält Sverige till EU för att ha tillåtit jakten. Det är inte otroligt att Sverige blir fällt, och detta visar sig vara den största tjuvjakten någonsin."