söndag 6 juli 2008

Perelli

Okej - vem är det som skriver nöje i landets tidningar? Ingen som har barn, som ammat, som haft kompisar som gått i väggen i alla fall. Perelli är företagare (vars företag enligt pressuppgifter dessutom går dåligt) och har två små barn. Två år sedan ammade hon samtidigt som hon ledde Schalgerfestivaler, sedan har hon gjort en skiva, deltagit i tävlingen, bantat som galning, designat kläder, lanserat sin skiva och låt under våren i 17 länder (!) och slutligen deltagit i tävlingen i Belgrad.

Där intervjuades hon av naiva journalister som på fullt allvar förmedlade Charlottes ord om att "jag sover bara fyra timmar i dygnet, jag behöver inte mer sömn..." - sedan kom uppgifterna om att skilsmässan stundar och äktenskapet kraschat (jaa, undra på varför...) - och äntligen en mänsklig nyhet om Perelli: kroppen sade ifrån, hon kollapsade och hamnade på sjukhuset - och sov i 40 timmar. Och dessutom hade kräkts oavbrutet tidigare.

Snälla någon - Charlotte Perelli måste nog ta en paus på flera år, hon verkar utbränd. Sluta förmedla intervjuer av leende Charlotte, hon verkar just nu ha lika mycket insikt om sin fysiska och mentala kondis som en anorektiker har om sin bantning. Ni måste skydda henne och hennes barn nu, de behöver sin mamma. Man blir inte frisk "efter sin sjukdom" på en vecka när man börjar gå i väggen. Jag har vänner som brakat ihop och vet hur det ser ut. Och framför allt sluta lura unga kvinnor som har barn - detta är väl kvinnofälla om något; att man kan göra allt när man har små barn. För det kan man inte. Var sak har sin tid. Om man inte fattar det kommer utbränning, sjukdom och depression som brev på posten. Eller e-posten.