onsdag 23 december 2009

Joulurauhaa!

Joulukirje 23.12. 2009


Ihan pian alkaa joulurauha, mutta villakoirat telmivät siitä välittämättä talomme kaikissa nurkissa, ja auringonsäteet puskevat turhaan tuhruisten ikkunalasien läpi. Kohta pitää vihdoin aloittaa lykätty joulusiivous. Joulukuusi meillä kyllä on jo olohuoneessa ja olemme jo ensimmäisenä adventtina pitäneet glögikekkerit, joten joulumieltä taloon on tullut reilusti jo useamman viikon ajan. Saimme muuten myös laatikot valmiiksi pari päivää sitten, ja karjalanpiirakatkin paistuivat nopsasti, kun Niklaksen kanssa ensin kehittelimme ideamme piirakkapohjien leipomisesta pastakoneessa. Toimii muuten älyttömän hyvin, tuli paperinohuita ja tasaisia pohjia parilla väännöllä.

Vuosi 2009 on ollut työntäyteinen. Vaihdoin lääninhallituksen tiedottajan virasta pr-konsultiksi Lundiin tammikuussa. Erityisalaani on monikulttuurisuusviestintä, sekä ympäristö- ja kestävänkehityksenviestintä, ilmastoasiat mukaan lukien. Olen perehtynyt alaan muunmuassa kollegan ja uuden hyvän ystävän Annan avulla - Anna on kestävänkehityksenhallinnan maisteri Lundista ja työskentelee ympäristöanalyysifirmassa. Vedimme toukokuussa yhdessä aamiaisseminaarin, jossa puhujina oli m.m. parlamentaarikko Lena Ek, johon sain ilon tutustua työskennellessäni Euroopan parlamentissa muutama vuosi sitten. Kesällä kävimme sitten firman kanssa Almedalissa ja heti sen päälle muutimme konttorin Malmön keskustaan, joten hommaa riitti. Syksyllä olen tehnyt useita keikkoja kunnille, sekä lääninhallitukselle, ja tämän lisäksi värvännyt meille uuden suomalaisen suurasiakkaan. Hommat laajenevat ensi vuoden puolelle ja olen todella iloinen siitä, että saan tehdä suomeksi hommia, suomi on meriitti ja suunnitelmissa on useampiakin työmatkoja Suomeen. Jippii!

Facebook on ollut koko vuoden sellainen yhteinen tapaamispaikka, ja vanhoja kavereita on löytynyt vaikka hyry mykky. Kiva kuulla miten ihmisillä menee. Erään kaverin, jota en ollut tavannut kunnolla varmaan 20 vuoteen bongasin facebookista ja tapasimme nyt pari viikkoa sitten, kun hän kävi työmatkalla Kööpenhaminassa. Oli kiva kelata vanhoja ja uusiakin asioita.
Kesällä olimme tosi sairaita koko poppoo. Madeleine tuli Kiinasta Albertonsa kanssa (mukava italialainen boyfriend) ja Mathias palasi Dublinista IBM:ltä kotiin. Yhtäkkiä oli talo täynnä väkeä. Mutta sitten saimme flunssan ja se oli aivan kamala kolmeviikkoinen sairaskertomus - Mathias oli tosi huonona. Kävimme akuutilla muutaman kerran ja otimme myös possunuhatestit, mutta ei ainakaan se eka näyttänyt positiivista tulosta. Epäilen kuitenkin, että joku villisikakuume meillä oli - sellaista flunssaa ei olla aiemmin podettu. Emme ole ottaneet rokotuksia (paitsi Kristoffer), mutta emme ole myöskään saaneet tartuntoja, joten kai meillä immuniteetti on. Loppukesästä kävimme Suomessa ja sitten Niklas ja minä lähdimme viettämään 10-vuotishääpäivää Pietariin. Oli upea matka. Hääpäivänä, kun olimme Talvipalatsissa näin yläkerrasta Madonnan harjoitukset, kun lava oli rakennettu ihan siihen Eremitagen viereen illan konserttia varten! Istuin huoneessa, joka oli täynnä Picassoja ja katselin ikkunasta Madonnan showta - ikkuna oli auki, joten musiikki kuului sisään asti (no miten ei olisi voinut - ikkunat helisivät uhkaavasti koko ajan...).

Syksyllä Mathias aloitti opiskelut Lundissa, mutta vaikean asuntopulan takia joutui mamman luokse vierashuoneeseen asumaan. Alussa se vähän kauhistutti, mutta syksy on mennyt tosi hienosti ja on kiva, kun veljekset asustelevat ja melskaavat saman katon alla. Mathias on selvittänyt tenttinsä ja tuntuu vähitellen luiskahtavan opiskelijarooliinsa ihan kivasti. Marraskuussa kävin Teneriffalla hoitamassa psoriani viikon verran Lehtosen Sirpan kanssa (Brysselistä) ja meillä oli meidän nuoret mukana - Miuku ja Mathias - oli tosi kiva viikko. Toistekin voisi sellaisen tehdä.

Kun kelaa vuotta 2009 tulee vielä mieleen yksi asia - kirjani Stella Polaris julkaistiin, ja olen saanut jonkun verran julkisuutta, sekä päässyt luennoimaan siitä jopa Suomeen asti. Nyt kirja on loppu ja siitä odotellaan tammikuussa uutta paranneltua painosta. Kirjasta ja tarinasta voitte lukea lisää täältä: http://www.stellapolaris.net/.

Huomenna on jouluaatto ja saa nähdä ollaanko oltu kilttejä. Me lähdemme aamupäivällä Göteborgiin Niklaksen suvun luo ja sieltä kieppaus Bålstaan joulupäivänä. Madde on taas Alberton kanssa Kiinassa ja Mathias pääsi monen mutkan kautta (ollut kovia lumimyrskyjä eurooppalaisilla kentillä) eilen yöllä perille Thaimaaseen isänsä luo, tosin laukkunsa lähtivät jonnekin muualle...

Toivottelemme koko Altenstedtin klaanin taholta teille oikein hyvää joulua ja uutta vuotta 2010. Nähdään ensi vuonna!

Julefrid!