fredag 13 juni 2008

FRA ska inte registrera våra åsikter - men inte heller bloggsfären eller Google!

Nu rasar det bloggbävning mot FRA -förslaget att registrera avlyssning. Jag är inte för att staten i smyg avlyssnar oss - eller dokumenterar det vi skriver. Men det är inte Storebror som skrämmer mig mest utan alla dessa lillebrorsor som skapar nätverk av bloggare och piskar upp vilken stämning som helst. Och bryr sig inte om i fall enskilda råkar illa ut. "Det hör till", "man får räkna med att bli slagen om man sticker ut hakan" säger de och ber sedan till yttrandefriheten. Sin egen. Inte din och min. Vi som inte tycker som dem ska tystas genom bloggdrev - det är den nya metoden att tysta åsiktsmotståndare. Inte granska åsikterna utan starta drev.

Så har det fungerat t ex i barnporrfrågor - många av "liberala" bloggare anser att hotet om pedofiler är bara ett sätt av staten att skrämma oss till tystnaden. Att det har ingenting att göra med att skydda våra barn mot alla egoistiska vuxna som tror att det är helt ok att ta bilder på barn och lägga ut - eller t o m förgripa sig på barn - bara för vuxnas njutning. Yttrandefrihet - men inte för barn förstås. Det som utmärker dessa röster i debatten är att de aldrig presenterar något alternativ eller förslag som skulle inbegripa barnens rätt - att inte bli antastade vare sig medialt eller i verkligheten. Det handlar alltid bara om de vuxnas rätt att ha eller inte ha porrbilder. Barnen har helt instrumentalisrats i deras debatt om demokrati, fildelning osv.

Och allt detta spanande på nätet som FRA ska göra. Det görs ju redan inte bara av alla underrättelser utan också av alla dessa bloggare - de har portaler och söksystem som larmar på en sekund om jag skrivit om dem eller något ämne de följer upp - för att sedan kunna angripa mig snarast på sina blogg. De har installerat program som visar i fall jag läser deras blogg - och larmar. Vem fanken är det som håller koll på medborgaren här?! Jag bara frågar.

Dessa grabbar anser att staten / regeringen / FRA och fan och dess moster är alla ute efter att registrera våra åsikter och skada oss. Men de själva sprider ju åsiktsregistrering hela tiden - piskar upp stämningar på folk som inte tycker som den, uppmanar till att rasa mot folk som skriver "fel" på nätet.

Det är inte FRA:s utbildade och testade analytiker som skrämmer mig mest. Utan det är Blogge och Oscar och hela "bloggsfären" som kan trolla fram ett drev av två rader - och även om det skulle visa sig att de har tolkat saker och ting fel - det gör inget. De rasar på i alla fall. Ta det från en som hamnat i deras tänder.

Nej, ingen spaning av FRA, tack. Men inte heller åsiktsregistrering och förtalsspridning av "bloggsfären" - och allra minst 70 000 träffar på Google som gör pengar på det hela utan att lyda våra nationella lagar, eller ens vara reggade i Sverige som Google Sverige -varumärke - trots att det står så på www.google.com. Kolla själv med Patent- och registreringsverket.

TAG THIS GOOGLE!