söndag 29 juni 2008

Mugabe, Mas och Eu-valet

Tre saker har fångat min uppmärksamhet idag.
1) Mugabe har genom att manipulera valet svorits in som president i Zimbabwe. Denna parodi på val och demokrati måste sluta - man kan inte låtsas ha val och säga att det finns val när det saknas valalternativ!
2) Piratpartiet ställer upp i EU-valet. Jag trodde redan 2006 att de skulle få mer röster i riksdagsvalet. Nu kommer både SD och Piratpartiet samt F! ställa upp och röra till det inför riksdagsvalet 2010. De stora blocken bör lyssna noga. Alliansen bör göra något drastiskt - annars kommer de att förlora 2010 på ungdomarnas revoltröster - något som (v) och (mp) redan börjat inmuta i samband med FRA-frågan.
3) MAS -sjukhuset i Malmö missar en hjärtattack när en över 60 -årig svensk man kommer med smärtor in. Var är dessa sjuksköterskor utbildade? Hur kan man bara missa ta EKG? Mannen dog för både telefonrådgivningen innan och sedan ambulansen och slutligen akutmottagningen hade fått för sig att mannen hade kräksjukan! Utan att någon undersökt saken! Han låg över en timma på akuten utan undersökning.

Detta avgör saken: om någon hos oss blir sjuk i Skåne - vi kör till Danmark.