måndag 2 mars 2009

Skitsnack

Nu ska vi prata lite skit. Vi måste göra det - annars dör vi. Dels handlar det om hur vi gör av oss all den skit vi producerar, d v s avfall. Jag ska besöka en avfallsanläggning imorgon och berätta sedan mer. Men här finns en mycket tankevärd artikel som jag tycker vi ska grunna på. Och tänk på att köpa mindre skräp och skit framöver.

Den andra skiten som jag vill prata om är den som vi själva producerar på toaletten. Det är helt vansinnigt att vi spolar med friskt vatten på toa. Hur mycket vattenresurser går det inte åt? Det är inte miljövänligt. Men framförallt hur mycket onaturlig skit det kommer i vattenomlopp? Reningsverk bekrfätar att de klarar inte av att rensa vattnet från det allra farligaste: medicinerna som vi har i kroppen och sedan gör oss av med på toa.

Det finns strikta system på hur mycket vissa hormoner eller andra preparat en person får inta, det krävs legitimerade läkare som skriver recept till apotek där man under farmaceutisk kontroll säljer medicinen. Men så fort vi går på toa släpps den farliga medicinen vind för våg till naturen. Idag påverkas fiskar, djur och växter av det vi knaprar i oss mot ångest, för hög blodtryck eller för fertilitet. Vi håller på att medicindroga vår natur! Därför skulle jag vilja se som en kraftig åtgärd att införa torrtoaletter där det spolas idag. Och detta är inget skitsnack.