lördag 7 mars 2009

Vad var det jag sa!

Ni som läst Tag this! minns kanske att jag har diskuterat kommentarerna i samband med att de förekommer under tidningsartiklar. Att i Danmark Journalistförbundet drev igenom ett krav om att allt som publiceras under en tidningslogga på webben och uppfattas som en del av tidningen också är det. Men så är det inte här, nu har vi fått veta det. Ingen ansvarar för förtal på kommentatorsfält.

Och när många tror att bloggar ska just handla om kommentarer - och inte att skriva om intressanta saker och tankar så blir det så här tossigt. Debatt uppfattas som något som sker just nu hela tiden, polemik är väl ett ord som inte finns längre.

Journalistförbundets ordförande skrev en ledare där hon påpekade korrekt t ex att en del fildelade i det förekommande fallet nu också sysslar med knarkhandel på webben och har registrerat domännamn för pedofiler, vilket bör ge en viss skugga över deras moraliska motiv i fildelningen - så visar det sig att bland kommentatorer finns det bloggare som inte ens vet vad en ledare är - en opinionstext - som är just det, en opinion- och diskussionsväckare. Hur ska man diskutera med en blogosfär som förbannar de traditionella ansvarsutgivna medierna utan att fatta ens hur de fungerar och vilka principer som är bärande? Som att debattera med folk som inte kan ditt språk!